اجزای تشکیل دهنده مولد برق
اجزای تشکیل دهنده ی مولد یا همان موتور برق شامل موتور، دستگاه تولید برق متناوب، سیستم سوخت، تنظیم کننده ی ولتاژ، پنل کنترل، سیستم روغن کاری، سیستم سرد سازی و خروجی ها می باشد که هر یک از این اجزا کار مربوط به خود را انجام می دهند. وظایف مربوط به اجزا در قسمت بعدی بیان شده است.
موتور: این قطعه وظیفه ی تامین انرژی مکانیکی موتور برق را بر عهده دارد، همانطور که می دانید موتور ها قدرت های متفاوتی دارند که بر اساس قدرت موتور برق و همچنین قدرت خروجی مورد استفاده قرار می گیرند.
دستگاه تولید برق متناوب: نام دیگر این قطعه آلترناتور است که وظیفه ی این بخش از موتور برق تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی است.
سیستم سوخت: سیستم سوخت در دستگاه موتور برق که با توجه به نوع سوخت متغیر است می تواند بر روی خود دستگاه موتور برق یا به عنوان دستگاهی مجزا قرار بگیرد.
تنظیم کننده ی ولتاژ: وظیفه این قطعه تنظیم ولتاژ خروجی برق از موتور برق و تبدیل AC به DC و بر عکس است.
پنل کنترل: تنظیم و راه اندازی دستگاه از همین قطعه انجام می شود.
سیستم روغن کاری: موتور و تمام قطعات مکانیکی پس از مدتی کارکرد دچار سائیدگی می شوند که برای جلوگیری کردن از این سائیدگی از روغن استفاده می شود.
سیستم سردسازی: قطعا می دانید که قطعات و اجزای موتور برق در حین کار دچار افزایش دما می شوند بنابر این سیستمی جهت خنک کردن این قطعات نیاز است. سیستم سرد سازی وظیفه خنک کردن اجزای تشکیل دهنده موتور برق را بر عهده دارد. معمولا بیشتر موتور برق ها توسط هوا خنک می شوند.
خروجی ها: از این بخش برق تولید شده توسط دستگاه به وسایل تغذیه کننده می رسد. بیشتر موتور برق ها دارای خروجی های AC و DC با تعداد مختلف می باشند.